מתכונים לפסח • קבב טונה וסלט שורשים

יוסי ברויער No Comments on מתכונים לפסח • קבב טונה וסלט שורשים
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

4 סועדים
המרכיבים לקבב:

 

  • 2 קופסאות (320 גרם סה"כ) טונה סטארקיסט בשמן, מסוננת
  • 2 כפות קמח מצה
  • 1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 2 חלמונים
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות שמן לטיגון

 

לסלט:

 

  • 1 לפת בינונית, קלופה
  • 1 סלק בינוני, קלוף
  • 1 גזר, קלוף
  • 2 קישואים
  • 200 גרם גבינת קשקבל, בגוש

 

לוויניגרט:

 

  • מיץ מתפוז אחד
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

 

  1. הקבב: מערבבים את כל מרכיבי הקבב, למעט השמן, בקערה. צרים קבבים קטנים באורך כ-4 ס"מ.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד (4 צדדים). מניחים על נייר סופג.
  3. הסלט: חותכים את כל השורשים למקלות דקים וארוכים. מגלפים את הקשקבל לרצועות בעזרת קולפן ירקות.
  4. הוויניגרט: במעבד מזון או במערבל ידני מערבבים יחד את כל מרכיביו.
  5. מסדרים את ירקות השורש והגבינה בקערה גדולה. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. מגישים מיד לצד הקבבים.


0 תגובות